Angst en werk

Angst kan een enorme invloed hebben op de prestaties die iemand op zijn werk levert. Enerzijds is er de angst die niet gerelateerd is aan het werk, maar een invloed heeft omwille van de symptomen. Anderzijds is er de angst die rechtstreeks gelinkt is aan het werk en dus dagelijks versterkt wordt wanneer men op het werk aanwezig is. Hoe men met die angst omgaat, zal in veel gevallen bepalen of het mogelijk is om op langere termijn zijn baan te behouden.

Angst, niet gerelateerd aan het werk

Zelfs wanneer mensen met zware angsten of fobieën zitten die niet gerelateerd zijn aan hun werk, kan dit er toch een zware invloed op hebben. Ten eerste gaan fobieën vaak gepaard met een verminderde nachtrust doordat een angstig persoon moeite heeft om zich te ontspannen. Dit zorgt ervoor dat na verloop van tijd tekenen van oververmoeidheid naar boven komen. Erg ideaal is dat niet tijdens een werkdag. Zaken zoals wegdromen, een gebrek aan concentratie of zelfs in slaap vallen tijdens de werkzaamheden zijn geen uitzondering. Daarnaast kan men ook in een staat van hyperalertheid raken bij oververmoeidheid wat een invloed heeft op het humeur. Mensen met een grote angst zullen in dat geval geprikkeld reageren en moeite hebben om hun sociale contacten te onderhouden. Dit kan door de collega’s als zeer negatief en onvriendelijk beschouwd worden. Hoewel de angst dus niet voorkomt uit het werk, zal ze er een grote invloed op uitoefenen.

Angst door het werk

Een andere mogelijkheid is dat iemand angstig wordt omwille van het werk; Dit kan om heel uiteenlopende zaken gaan die tot angst kunnen leiden. Een vaak voorkomend probleem binnen deze context is faalangst. Mensen die angstig zijn om hun taken niet voldoende goed uit te voeren, kunnen volledig geblokkeerd geraken en niet meer in staat om nog iets te doen. Het gevolg is dat zij op dat moment effectief falen en hun angst dus nog meer versterkt wordt. Maar ook angst voor bazen, angst voor sociale contacten, angst voor bureaus en dergelijke kunnen problematische vormen aannemen binnen de werkomgeving. En gezien voor veel mensen thuis blijven en niet werken geen optie is vanuit financieel oogpunt, moet er dus naar een goede en snelle oplossing gezocht worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *